Velkommen til denne litteraturvandringen. Byvandringer med byvektere i regi av Historielaget og foreningen Gamle Sandefjord er vi kjent med i byen. Her lanseres (2011) et nytt uttrykk og en annen fordypning i byens historie og levende liv. Vår by holder seg med to promenadegater: Hjertnespromenaden og Strandpromenaden.

En tredje promenade utgjøres av Solstadpromenaden – en promenade rundt i byen og samtidig en vandring gjennom Dag Solstads bøker og litteratur med referanser til Sandefjord

Plakat

fra forfatterens 75-årsdag.

Solstadpromenaden er skrevet av Aage Andersen og gjennomfør fire ganger ( pr 2020). Hver gang med nevnte forfatter og én skuespiller. Første gang med Henrik Tidemand. De neste med Egil Ortolano Birkeland.

Alle gangene med en viserguttsykkel og medbrakt lydanlegg. En sykkel – identisk med den som fraktet varer fra Rekord Kolonial som i sin tid ble drevet av Dag Solstads far Ole Modal Solstad.

Under får du tilgang på Solstadpromenaden i form av Solstadprosjektets podcast. Medvirkende er Aage Andersen og Egil Ortolano Birkeland. Følgemusikken er ved Gisle Krogsether.